Компанія Schneider Electric випустила оновлення до своєї системи управління будівлями – EcoStruxure™ Building Operation 3.1, повідомляє електротехнічний журнал «Електроблюз» з посиланням на сайт виробника.

Электроблюз-Schneider-Electric-EcoStruxure-Building-Operation-

Серед нових функцій і можливостей – покращений доступ до даних, спрощення установки і розгортання, підвищена кібербезпека, а також підтримка мобільного додатку EcoStruxure Building Engage.

Підтримка мобільних додатків і засобів розробки

Серед можливостей EcoStruxure Building Engage – підтримка декількох мобільних додатків:

• EcoStruxure Building Engage – безкоштовний мобільний додаток, який є у вільному доступі в Google Play і Apple App Store, що дозволяє користувачеві управляти температурою, швидкістю вентиляторів системи, системою освітлення і шторами або жалюзі прямо зі смартфону. Додаток працює спільно з контролерами RP-C (Room Purpose Controller).

• Automated Engineering Tool – інструмент автоматизованої розробки, покликаний підвищити якість і швидкість проектування завдяки створенню шаблонів і їх подальшого застосування при розробці систем, тепер сумісний з EcoStruxure Building Operation 3.1.

• Project Configuration Tool – автономна платформа, що дозволяє у віртуальному середовищі налаштувати архітектуру рішення і серверів, щоб змоделювати розгортання системи з офісу без необхідності фізичного доступу до обладнання та візиту на об’єкт, також сумісна з EcoStruxure Building Operation 3.1.

Покращений доступ до даних та інформації

В рамках розвитку функціоналу з надання кінцевим користувачам більшої кількості інформації і одночасного спрощення «спілкування» з системою реалізовані нові функції:

• Спрощення активації ліцензій: активація ліцензії на Enterprise Server автоматично активує її на усіх підключених контролерах. Необхідність активації на кожному контролері відсутня, що значно економить час і спрощує настройку системи.

• Швидкий доступ до трендів і параметрів: тепер тренди і параметри, за які вони відповідають, можливо переглянути прямо з меню сигналу тривоги.

• Покращено інтерфейс користувача завдяки новим можливостям настройки: dark mode інтерфейсу, оптимізація шрифту та іконок для зручного відображення на різних пристроях, можливість вибирати загальносистемні кольори основного меню для відповідності корпоративним стандартам організації, вибір відображення параметрів в міжнародній або локальних вимірювальних системах, можливість при наявності відповідних прав вносити записи до журналу власноруч (наприклад, для обладнання, яке не підключене до системи) і багато іншого.

Підвищена кібербезпека

Кібербезпека може стати одним з ключових чинників при виборі системи управління будівлею. Дотримуючись зростаючих запитів користувачів, були додані функції:

• Функція контролю змін: можна налаштувати «цифровий підпис» – при необхідності внесення змін буде потрібно вказати свій логін і пароль, а також причину змін.

• Сигнал тривоги при невдалих спробах аутентифікації: кількість спроб можна задати в системі.

• Нова функція скидання пароля без необхідності фізичного доступу до сервера.

Підвищення ефективності інженерних рішень

Для прискорення розгортання системи:

• Підтримка декількох версій і архітектур з можливістю поновлення тільки тих частин системи, в яких будуть використовуватися нові функції.

• Підтримка призначених для користувача налаштувань, коли користувач може використовувати конфігурацію, задану адміністратором, без необхідності самостійної конфігурації.

• Додавання групи об’єктів замість необхідності додавання по одному. EcoStruxure Building Operation 3.1 всесвітньо доступна. Для клієнтів, які вже використовують EcoStruxure Building Operation версії 3.0 або вище, оновлення до 3.1 безкоштовне. Усі матеріали про випуск доступні на порталі Schneider Electric The Exchange.